Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pietele de Craciun din Germania Luxemburg Alsacia

Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pietele de Craciun din Germania – Luxemburg – Alsacia
Transport AVION | 6 zile, 5 nopti | 
Descriere circuit

Principalele atractii incluse:

  • Pietele de Craciun din Germania: Frankfurt, Trier, Baden Baden si Heildelberg
  • Piata de Craciun din Luxemburg
  • Pietele de Craciun din Alsacia: Strasbourg, Obernai, Colmar si Selestat
  • Tururi de oras in Frankfurt – Luxemburg – Metz – Strassbourg

ITINERARIU: Frankfurt – Ruedesheim am Rhein – Trier – Luxemburg – Metz – Strassbourg – Obernai – Colmar – Selestat – Baden Baden – Heidelberg – Frankfurt

Data de plecare:  02 DECEMBRIE

PROGRAM:

02 decembrie: Bucuresti – Frankfurt

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 12:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH1419 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 14:35 si aterizare la ora 16:15. Dupa indeplinirea formalitatilor , ne vom imbarca in autocar si ne indreptam catre centrul vechi al orasului pentru a vizita Piata de Craciun din Frankfurt. Pietele de Craciun au fost organizate in Frankfurt incepand cu secolul al XIV-lea, iar azi atrag milioane de turisti din intreaga lume. Decoratiunile specifice Craciunului, merele coapte si turta dulce ne vor introduce in atmosfera festiva inca din prima zi a calatoriei noastre. Transfer si cazare la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar.

03 decembrie: Frankfurt – Ruedesheim am Rhein – Trier – Luxemburg

Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Ruedesheim am Rhein, un oras aflat pe malul fluviului Rin. Cunoscut drept orasul vinului, Ruedesheim este situat intr-o zona inclusa in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorita peisajelor unice. Vom ajunge apoi la Trier, considerat cel mai vechi oras al Germaniei, unde vom vizita una dintre cele mai indragite piete de Craciun din tara. Aflata in fata impunatoarei catedrale din Trier, Piata de Craciun din Trier atrage anual numerosi vizitatori care savureaza in special, vinul fiert. Ne vom deplasa apoi catre Luxemburg, una dintre cele patru capitale de facto ale Uniunii Europene, care gazduieste institutii precum Curtea de Justitie a Uniunii Europene si Secretariatul Parlamentului European. Insotiti de ghidul local, vom admira cele mai cunoscute atractii ale orasului: Podul Adolphe ridicat la inceputul secolului al XX-lea deasupra raului Petrusse, Catedrala Notre Dame si Monumentul Gelle Fra. Ne vom bucura de Piata de Craciun din Luxemburg, care adaposteste numeroase standuri cu produse traditionale, o roata panoramica si un patinoar. Transfer si cazare la hotel Parc Hotel Alvisse 4* sau similar.

04 decembrie: Luxemburg – Metz – Strasbourg

Mic dejun. Vom parasi Luxemburg si vom ajunge in Franta, la Metz, un oras cu o istorie bogata, vizitat in special, de cei pasionati de arta si de gastronomie. Catedrala gotica din Metz si Centrul Pompidou-Metz se afla printre cele mai cunoscute obiective ale orasului. Vom ajunge apoi la Strasbourg, capitala Alsaciei, unde vom participa la un tur de oras cu ghid local in Grand Ile, centrul istoric al orasului, inconjurat de raul Ill si inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pietele de Craciun din Strasbourg de aici se numara printre cele mai vechi din Europa, iar cele mai frumoase sunt organizate in Piata Broglie, in Piata Catedralei Notre Dame si in Piata Kleber, unde se afla bradul inalt de aproape 30 m, simbol al orasului. Supranumit Capitala Craciunului, Strasbourg ne va incanta cu luminile sale stralucitoare si cu mirosurile de scortisoara si de portocala. Transfer si cazare la hotel 7Hotel & Spa 4* Illkirch Graffenstaden sau similar.

05 decembrie: Pietele de Craciun din Alsacia: Obernai – Colmar – Selestat – Strasbourg

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Obernai, un orasel situat in inima Alsaciei, la poalele Muntelui St. Odile, care si-a pastrat farmecul de altadata, cu fortificatii medievale si poteci inguste. In Piata de Craciun din Obernai, vom patrunde intr-un cadru de poveste si vom putea gusta dulciurile traditionale intr-o atmosfera mai linistita. Vom ajunge apoi in Colmar, oras cunoscut pentru podgoriile sale si pentru centrul istoric foarte bine conservat, cu cladiri care dateaza din epoca medievala pana in secolul al XIX-lea. De asemenea, Colmar este cunoscut pentru numeroasele magazine in care se gasesc produse „made in Alsace”: alimente, decoratiuni, textile si accesorii. Vom simti magia Craciunului din Colmar in pietele aflate in centrul vechi. Ne vom indrepta catre Selestat, al treilea cel mai bogat oras din Alsacia, dupa Strasbourg si Colmar, din punct de vedere cultural. A fost desmnat oras al artei si al istoriei, iar cea mai veche mentiune scrisa a bradului de Craciun este inregistrata in documentele orasului si dateaza din 1521. Astfel, atentia Pietei de Craciun din Selestat este concentrata asupra bradului impodobit si a istoriei sale. Ne vom intoarce la Strasbourg, pentru transfer si cazare la hotel 7Hotel & Spa 4* Illkirch Graffenstaden sau similar.

06 decembrie: Strasbourg – Baden Baden  - Heidelberg – Frankfurt

Mic dejun. Ne vom intoarce in Germania si vom ajunge la Baden Baden, un oras cunoscut pentru apele termale, gradinile superbe si cazinoul frecventat de starurile de cinema. Aici vom putea admira si Piata de Craciun locala. Calatoria va continua cu vizitarea orasului Heidelberg, a carui panorama este dominata de Castelul Heidelberg. In centrul vechi, vom gasi numeroase cafenele, magazine, iar in pietele Markt si Korn, flancate de cladiri impresionante, ne vom bucura din nou de magia Craciunului, vizitand Piata de Craciun din Heildelberg – una dintre cele mai frumoase din Germania. Ne vom intoarce in Frankfurt, unde sear vom avea timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de Piata de Craciun din Frankfurt. Transfer si cazare la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar.

07 decembrie: Frankfurt – Bucuresti

Mic dejun. Astazi vom participa la un tur al orasului Frankfurt cu ghid local, in care vom admira principalele atractii turistice: Catedrala din Frankfurt, Biserica Sf.Paul, Podul Eiserne Steg, Piata Goethe si Opera Veche. Frankfurt este centrul financiar al tarii, gazduind Banca Centrala a Germaniei, dar si Banca Centrala Europeana. Orasul are cei mai multi zgarie-nori din Germania, insa veti putea admira arhitectura traditionala din centrul vechi al orasului unde veti avea timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi de la targul de Craciun. Transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe zborul companiei Lufthansa LH1422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 20:30. Sosire in Bucuresti la ora 23:55.

*Grup minim: 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti –Frankfurt – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local conform programului
  • 5 nopti de cazare cu mic dejun astfel:
    • 1 noapte in zona Frankfurt, la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar
    • 1 noapte in Luxemburg, la hotel Parc Hotel Alvisse 4* sau similar
    • 2 nopti in zona Strassbourg, la 7Hotel & Spa 4* Illkirch Graffenstaden sau similar
    • 1 noapte in zona Frankfurt, la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar
  • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Frankfurt, Ruedesheim am Rhein, Luxemburg, Metz si Strasbourg
  • Vizitarea Pietele de Craciun cu insotitorul de grup in: Frankfurt, Trier, Luxemburg, Strasbourg, Obernai, Colmar, Selestat, Baden Baden si Heidelberg
  • Ghizi locali pentru tururile de oras in: Frankfurt, Luxemburg si Strasbourg
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Germania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pietele de Craciun din Germania – Luxemburg – Alsacia
Transport AVION | 6 zile, 5 nopti | 
Descriere circuit

Principalele atractii incluse:

  • Pietele de Craciun din Germania: Frankfurt, Trier, Baden Baden si Heildelberg
  • Piata de Craciun din Luxemburg
  • Pietele de Craciun din Alsacia: Strasbourg, Obernai, Colmar si Selestat
  • Tururi de oras in Frankfurt – Luxemburg – Metz – Strassbourg

ITINERARIU: Frankfurt – Ruedesheim am Rhein – Trier – Luxemburg – Metz – Strassbourg – Obernai – Colmar – Selestat – Baden Baden – Heidelberg – Frankfurt

Data de plecare:  02 DECEMBRIE

PROGRAM:

02 decembrie: Bucuresti – Frankfurt

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 12:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH1419 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 14:35 si aterizare la ora 16:15. Dupa indeplinirea formalitatilor , ne vom imbarca in autocar si ne indreptam catre centrul vechi al orasului pentru a vizita Piata de Craciun din Frankfurt. Pietele de Craciun au fost organizate in Frankfurt incepand cu secolul al XIV-lea, iar azi atrag milioane de turisti din intreaga lume. Decoratiunile specifice Craciunului, merele coapte si turta dulce ne vor introduce in atmosfera festiva inca din prima zi a calatoriei noastre. Transfer si cazare la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar.

03 decembrie: Frankfurt – Ruedesheim am Rhein – Trier – Luxemburg

Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Ruedesheim am Rhein, un oras aflat pe malul fluviului Rin. Cunoscut drept orasul vinului, Ruedesheim este situat intr-o zona inclusa in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorita peisajelor unice. Vom ajunge apoi la Trier, considerat cel mai vechi oras al Germaniei, unde vom vizita una dintre cele mai indragite piete de Craciun din tara. Aflata in fata impunatoarei catedrale din Trier, Piata de Craciun din Trier atrage anual numerosi vizitatori care savureaza in special, vinul fiert. Ne vom deplasa apoi catre Luxemburg, una dintre cele patru capitale de facto ale Uniunii Europene, care gazduieste institutii precum Curtea de Justitie a Uniunii Europene si Secretariatul Parlamentului European. Insotiti de ghidul local, vom admira cele mai cunoscute atractii ale orasului: Podul Adolphe ridicat la inceputul secolului al XX-lea deasupra raului Petrusse, Catedrala Notre Dame si Monumentul Gelle Fra. Ne vom bucura de Piata de Craciun din Luxemburg, care adaposteste numeroase standuri cu produse traditionale, o roata panoramica si un patinoar. Transfer si cazare la hotel Parc Hotel Alvisse 4* sau similar.

04 decembrie: Luxemburg – Metz – Strasbourg

Mic dejun. Vom parasi Luxemburg si vom ajunge in Franta, la Metz, un oras cu o istorie bogata, vizitat in special, de cei pasionati de arta si de gastronomie. Catedrala gotica din Metz si Centrul Pompidou-Metz se afla printre cele mai cunoscute obiective ale orasului. Vom ajunge apoi la Strasbourg, capitala Alsaciei, unde vom participa la un tur de oras cu ghid local in Grand Ile, centrul istoric al orasului, inconjurat de raul Ill si inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pietele de Craciun din Strasbourg de aici se numara printre cele mai vechi din Europa, iar cele mai frumoase sunt organizate in Piata Broglie, in Piata Catedralei Notre Dame si in Piata Kleber, unde se afla bradul inalt de aproape 30 m, simbol al orasului. Supranumit Capitala Craciunului, Strasbourg ne va incanta cu luminile sale stralucitoare si cu mirosurile de scortisoara si de portocala. Transfer si cazare la hotel 7Hotel & Spa 4* Illkirch Graffenstaden sau similar.

05 decembrie: Pietele de Craciun din Alsacia: Obernai – Colmar – Selestat – Strasbourg

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Obernai, un orasel situat in inima Alsaciei, la poalele Muntelui St. Odile, care si-a pastrat farmecul de altadata, cu fortificatii medievale si poteci inguste. In Piata de Craciun din Obernai, vom patrunde intr-un cadru de poveste si vom putea gusta dulciurile traditionale intr-o atmosfera mai linistita. Vom ajunge apoi in Colmar, oras cunoscut pentru podgoriile sale si pentru centrul istoric foarte bine conservat, cu cladiri care dateaza din epoca medievala pana in secolul al XIX-lea. De asemenea, Colmar este cunoscut pentru numeroasele magazine in care se gasesc produse „made in Alsace”: alimente, decoratiuni, textile si accesorii. Vom simti magia Craciunului din Colmar in pietele aflate in centrul vechi. Ne vom indrepta catre Selestat, al treilea cel mai bogat oras din Alsacia, dupa Strasbourg si Colmar, din punct de vedere cultural. A fost desmnat oras al artei si al istoriei, iar cea mai veche mentiune scrisa a bradului de Craciun este inregistrata in documentele orasului si dateaza din 1521. Astfel, atentia Pietei de Craciun din Selestat este concentrata asupra bradului impodobit si a istoriei sale. Ne vom intoarce la Strasbourg, pentru transfer si cazare la hotel 7Hotel & Spa 4* Illkirch Graffenstaden sau similar.

06 decembrie: Strasbourg – Baden Baden  - Heidelberg – Frankfurt

Mic dejun. Ne vom intoarce in Germania si vom ajunge la Baden Baden, un oras cunoscut pentru apele termale, gradinile superbe si cazinoul frecventat de starurile de cinema. Aici vom putea admira si Piata de Craciun locala. Calatoria va continua cu vizitarea orasului Heidelberg, a carui panorama este dominata de Castelul Heidelberg. In centrul vechi, vom gasi numeroase cafenele, magazine, iar in pietele Markt si Korn, flancate de cladiri impresionante, ne vom bucura din nou de magia Craciunului, vizitand Piata de Craciun din Heildelberg – una dintre cele mai frumoase din Germania. Ne vom intoarce in Frankfurt, unde sear vom avea timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de Piata de Craciun din Frankfurt. Transfer si cazare la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar.

07 decembrie: Frankfurt – Bucuresti

Mic dejun. Astazi vom participa la un tur al orasului Frankfurt cu ghid local, in care vom admira principalele atractii turistice: Catedrala din Frankfurt, Biserica Sf.Paul, Podul Eiserne Steg, Piata Goethe si Opera Veche. Frankfurt este centrul financiar al tarii, gazduind Banca Centrala a Germaniei, dar si Banca Centrala Europeana. Orasul are cei mai multi zgarie-nori din Germania, insa veti putea admira arhitectura traditionala din centrul vechi al orasului unde veti avea timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi de la targul de Craciun. Transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe zborul companiei Lufthansa LH1422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 20:30. Sosire in Bucuresti la ora 23:55.

*Grup minim: 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti –Frankfurt – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local conform programului
  • 5 nopti de cazare cu mic dejun astfel:
    • 1 noapte in zona Frankfurt, la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar
    • 1 noapte in Luxemburg, la hotel Parc Hotel Alvisse 4* sau similar
    • 2 nopti in zona Strassbourg, la 7Hotel & Spa 4* Illkirch Graffenstaden sau similar
    • 1 noapte in zona Frankfurt, la hotel Mercure Hotel Frankfurt Eschborn 4* sau similar
  • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Frankfurt, Ruedesheim am Rhein, Luxemburg, Metz si Strasbourg
  • Vizitarea Pietele de Craciun cu insotitorul de grup in: Frankfurt, Trier, Luxemburg, Strasbourg, Obernai, Colmar, Selestat, Baden Baden si Heidelberg
  • Ghizi locali pentru tururile de oras in: Frankfurt, Luxemburg si Strasbourg
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.